Scoala Batesti
Carnavalul toamnei

Pentru că şi cei mici şi cei mari ne-am acomodat deja cu grădiniţa şi pentru ca Doamna Toamnă se pregăteşte să-şi facă ieşirea de pe scena acestui an, ne-am gândit să sărbătorim evenimentul cu un carnaval si cu o mică petrecere pentru copii.

Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau Dulciuri?), drept ameninţare pentru persoana colindată (dacă nu primesc dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă).

Aceasta este o sărbătoare de origine celtică, răspândită în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii şi preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală. Sărbătoarea de Halloween are loc în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorit în prima sâmbătă din noiembrie.

Povestea spune că, în această zi, pe 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, aceasta fiind singura speranţă de a avea o viaţă după moarte. Celţii considerau că toate legile spaţiului şi timpului sunt suspendate în această zi, permiţându-le spiritelor să interacţioneze cu cei vii. Cei vii nu doreau să fie posedaţi. Astfel, în noaptea de 31 octombrie, sătenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig şi pentru a deveni astfel nedoriţi. Se îmbrăcau în tot felul de costume caraghioase şi participau la parade gălăgioase în cartierul lor, încercând să fie cât mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau în căutarea celor vii. 

 

Galerie foto: 

 

carnavalul toamnei carnavalul toamnei carnavalul toamnei carnavalul toamnei